tisdag 12 maj 2009

Välkomna!

Välkomna till Kopparverket Whisky Society!

Har vid flertalet tillfällen kommit i spännande och givande diskussion runt den ädla drycken WHISKY där vi diskuterat att göra något tillsammans i detta ämne. Upplevelser tillsammans med vänner ger ju dubbel glädje och inte minst många nya intryck.
Var och en är sin expert, det är bara du som vet vad du tycker är gott och därigenom prisvärt. En av de stora njutningarna med att dricka en komplex whisky är att utforska dryckens alla mångfacetterade smakämnen och doftegenskaper. Att leta och försöka hitta alla olika luktämnen och smaker är en spännande upplevelse. Ingen kan säga precis vilka dofter eller smaker du känner! Våra tidigare upplevelser präglar vår förmåga att sätta ord till det vi känner när vi avnjuter och försöker beskriva en whisky. Att beskriva en whiskys doft som ”nytjärad båt” kan kopplas till det självupplevda minnet från en promenad i fiskehamnen.
En tanke är att träffas 4-6 gånger under vinter halvåret och avnjuta 6 st singelmalt whisky (2 cl/st) av olika sorter.


Whisky från dom olika distrikten i Skottland
o Campbeltown
o Islay
o Highlands
o Islands
o Lowland
o Speysaid

Japansk singelmalt
o En av japanerna tog titeln från Springbank 18år som världens bästa whisky

Oberoende tappare
o Whisky som inhandlas av destillerierna men lagras eventuellt på annan plats, eller annat typ av fat.De olika fatens inverkan på whisky
o Sherry fat
o Portvinsfat
o Bourbonfat
o Svensk ek


Listan på möjliga och omöjliga kombinationer kan och är oändlig, varför inte i kombination med mat (Gunter får marinera köttet med whisky och ha några ädla droppar i såsen).

Whisky i kombination med choklad är en njutning för gommen

Gör en intresse anmälan till Bo Göran Lind/
bo-goran.lind@telia.com
Lagen föreskriver att vi är ett slutet sällskap för att få servera alkohol på detta sätt, därför bildar vi en whisky klubb. Väl mött!

MVH Bo Göran Lind

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar