fredag 27 augusti 2010

Nu är det whisky på fatet

Här hälls Sherryn ut för att återvinnas på flaska och förhoppningsvis kunna återanvändas vid senare smaksättning.









Valet på whisky blev Laphroaig CASK STRENGTH 2009 57,8 % och
Laphroaig CASK STRENGTH 2007 55,7 % samt en flaska LAPHROAIG QUARTER CASK 48 %
Laphroaigs lagrar i gamla ekfat, förkolnade före tappning för att avge en svag vaniljaktig nötighet. Original Cask Strength Laphroaig är silat genom pappersfilter just bara för att ta bort de små kolpartiklarna. Detta betyder att vi kommer att kunna avnjuta Laphroaig precis som dom tillverkade den.


Den högre alkoholstyrkan har varit ett moste för att säkerställa att slut produkten är över lagstadgade 40%

Som ni single maltälskare förmodligen redan vet är relationen mellan tunnorna och den mognande alkoholen avgörande. Notera att det mindre fatet ger mer en 100 % större kontakt med träet jämfört med några av de ordinarie storlekarna som används idag, och intensifierar därmed mognadsprocessen avsevärt. Detta medför att troligen kommer vi inte kunna ha whiskyn på fatet mer en tre till fyra månader