söndag 25 april 2010

Investera i Whisky är det famtiden ?

Under årens lopp har Single Malt Whisky utvecklats till en intressant produkt för att investera i. Ända sedan 90-talet har det skett en ökande efterfrågan på Single Malt Whisky, inte bara i Sverige, men framför allt i Asien (Japan) och stora delar av Europa. Ryssland och Kina är nu den växande marknader. Som en följd av krav på (exklusiva) Single Malt Whisky's så har prisbilden på den exploderat.
Den senaste utvecklingen visar att ett antal destillerier har misslyckats att dra nytta av detta, vilket är en klar brist. På grund av den långa åldrandet (10 år eller längre) det blir allt svårare att möta den ständigt ökande efterfrågan. Utöver detta förväntar vi oss att whisky från stängda destillerier kommer att försvinna från marknaden under de närmaste 5 till 10 år.
Vintage-serien Vintage serie som tillgängligt av Glen Grant, Glenfarclas eller Macallan kan vara intressant som en investering.
eller varför inte
Port Ellen rekommenderade Prices of Port Ellen whisky have already increased with 20% this year... Priserna på Port Ellen whisky har redan ökat med 20% i år ...
Port Ellen är ett mycket bra exempel på whisky med en god avkastning på din investering

http://www.worldwhiskyindex.com/
Lycka till.