onsdag 20 oktober 2010

Provning 17:e november


Resturang Svea har satts i konkurs vilket medför att vi ytterliggare en gång måste flytta Mackmyra provningen, dom som kommer att ta över och driva restaurangen är intresserade av ett samarrangemang med det tar tid med deras alkoholrättigheter så vi flyttar fram denna provning.
Men ersättaren går inte av för hackor, vi kommer att gästas av representant från Dunkan Tayler inte mindre än deras marknads chef Mark Watt .
Man kan säga att Mark har den typ av jobb som man avundas, som försäljningschef för Duncan Taylor . Företaget distribuerar whisky över världen från dess butik och tappningsanläggningen i Huntly. En del av Marks jobb är att resa världen runt och arrangera provsmakningar.
Med expertkunskaper i hundratals whiskysorter på hans fingertoppar, blev Mark urtsedd till Whisky Ambassador of the year 2009


Duncan Taylor & Company har äganderätten till en av de största privatägda samlingar av sällsynta tunnor skotsk whisky. Duncan Taylor har sitt ursprung i Glasgow där företaget var ursprungligen en handlare och mäklare av Scotch Whisky fat inom branschen. Hängivenhet till principen om att bara de finaste faten skall fyllas vid Skottlands ledande destillerier har varit en viktig del av företagets historia och denna tradition av att bygga en enastående portfölj med endast de finaste skotska whiskysorter bibehålls i dag av de nuvarande ägarna .

Vi kommer att smaka 3 whisky från deras sortiment som finns på systembolaget och tre st fatprover, där om något av dessa prover skulle falla oss i smaken kommer att ha möjligheten att tappa denna i klubbens namn + Duncan Taylor's Octave Cask
tex. Specially Selected By Member of Kopparverket Whisky Society